همه چیز درباره برند شیائومی
درباره برند شیائومی چه می دانید؟
شیائومی (انگلیسی: Xiaomi) یک شرکت الکترونیک متعلق به بخش خصوصی است و مقر آن در پکن قرار دارد. این شرکت یکی از بزرگترین شرکتهای الکترونیک در زمینه طراحی، توسعه، و فروش گوشیهای هوشمند، برنامههای تلفن همراه و لوازم مصرفی الکترونیک است. از ابتدای انتشار اولین گوشیهای هوشمند در ماه اوت 2011، Xiaomi سهم بزرگی از بازار را در چین به دست آورد و آن را به طیف وسیع تری از لوازم الکترونیکی مصرفی گسترش داد. بنیانگذار و مدیر عامل شرکت لی جون، بیست و سومین مرد ثروتمند چین بر طبق اعلام مجله فوربس است. این شرکت تاکنون بیش از 3000 کارمند، بهطور عمده در چین، مالزی، سنگاپور، استخدام کرده و در حال گسترش به کشورهای دیگر مانند هند و اندونزی است.
برخی از محصولات برند شیائومی
محصولات شیائومی شامل گوشیهای هوشمند می مکس 2، می 5، می نوت 2، می میکس، ردمی 4A، تلویزیون می تی وی، مچ بند هوشمند می بند 2، لوازم خانگی هوشمند می اسمارت هوم، و دیگر دستگاههای جانبی است. در سال 2016، این تولید کنندهی چینی توانست حدود 100 میلیون گوشی هوشمند خود را به فروش برساند و محصولات خود را در کشورهایی همچون تایوان، هنگ کنگ، سنگاپور، مالزی، فیلیپین، هند، اندونزی و برزیل هم عرضه کند. هدف شیائومی گسترش جایگاهش در دنیا و تبدیل برندش به یک برند جهانی است.
البته مهمترین عامل در فروش شیائومی در ایران را میتوان به حمایت بزرگترین اپراتور همراه کشورمان نسبت داد که باعث شد کاربران زیادی بهواسطه طرحهای فروش همراه اول، با آن آشنا شوند. محصولات این کمپانی بیشتر از همه بهخاطر مقرون به صرفه بودن و به نوعی ارزش بالا در مقابل بهای پرداختی، به موفقیت دست یافتند، اما گوشیهای شیائومی چندان هم خالی از اشکال نیستند و همیشه نباید تنها به واسطه قیمت و بر روی کاغذ اقدام به انتخاب کرد. در ادامه برای شما 5 دلیل میآوریم تا بدانید که گوشیهای شیائومی، چندان هم در ایران خوب نیستند.
شیائومی چگونه کار خود را آغاز کرده است؟
شیائومی در آوریل سال 2010 با 8 شریک تجاری با تمرکز بر ساخت گوشیهای هوشمند ارزانقیمت و باکیفیت، اپلیکیشنهای تلفن همراه و دیگر تجهیزات الکترونیکی در پکن تأسیس شد. یکی از شرکا، لین بین از مدیران سابق گوگل بود. لی جون 41 ساله در آن زمان موسس و مدیرعامل این شرکت بود و پیش از آن ریاست شرکت کینگسافت را بر عهده داشت. تامین سرمایهی شیائومی توسط یک شرکت سرمایهگذاری سنگاپوری، دو شرکت چینی و شرکت آمریکایی کوالکام صورت گرفت.
شباهتهایی بین رام MIUI و iOS در خصوص استفادهی بسیار آسان دیده میشود. ضمن این که خدمات پیشرفتهای همچون پشتیبانگیری ابری، استفادهی آسان پخش کننده موسیقی و اپلیکیشنهای فروشگاه خود را ارایه میدهد.
فروشگاه اپلیکیشن های برند شیائمی
این شرکت در اکتبر 2014 اقدام به راهاندازی فروشگاه اختصاصی اپلیکیشن برای سیستم عامل اندروید در گوشیهای شیائومی نمود که توانست فقط ظرف چند ماه رقم دانلود بسیار بالایی را به خود اختصاص دهد. اپلیکیشن استور شیائومی که در حال حاضر تنها به کاربران چینی خدمات میدهد هماکنون در هر روز بهطور متوسط 50 میلیون دانلود اپلیکیشن از آن صورت میپذیرد و آمارها نشان میدهد که در استور یاد شده تنها بیش از 3000 اپلیکیشن به صورت ویژه برای تبلت Mi Pad این کمپانی توسعه داده شدهاند.
در نوامبر 2014 شیائومی برای 10 میلیاردمین دانلودی که از فروشگاه پیش تر اشاره شده صورت گرفت جشن ویژهای را بر پا نمود. طبق آمار استخراج شده از زمان راهاندازی این فروشگاه توسعه دهندگان فعال در آن توانستهاند درآمدی2میلیارد دلاری را به دست آورند.
سیر رشد برند شیائومی
شرکت شیائومی به عنوان یکی از تولیدکنندگان مطرح گوشی هوشمند شناخته شد و در ابتدا با رشد سر سامآور خود بازار کشور مادرش یعنی چین را به کنترل محصولات خود درآورد و با گسترش در بازارهای کشورهایی مثل هند و مالزی پیشرفتش چند برابر شد. قبلاً تمرکز اصلی شیائومی بر ساخت گوشیهای هوشمند با قیمت مقرون به صرفه و کیفیت بالا بود ولی خلاقیت شیائومی انتها نداشت و وارد سایر بازارهای کالای الکترونیک و گجت هوشمند شد، محصولاتی مثل پاور بانک شیائومی، تصفیه هوا شیائومی، ترازو شیائومی، تلویزیون شیائومی، انواع هدفون، هدست و هندزفری شیائومی، اسپیکر شیائومی، دوربین شیائومی، دستبند سلامتی شیائومی، لپ تاپ شیائومی، تبلت شیائومی و … همگی طیف کالایی شیائومی را شامل شدند. این کالاها محصول شرکتی است که در سال 2010 به عنوان یک استارت آپ کوچک که ابتدا هدفش طراحی گوشی هوشمند بسیار ارزان قیمت و فروش آن از طریق اینترنت بود وارد بازار شدهاند و با اینکه بسیار دیر وارد بازار شد ولی در عمل نشان داد در چرخه رقابت حرفهای زیادی برای گفتن دارد. نخستین گوشی شیائومی تقریباً همزمان با آیفون 4s وارد بازار شد و به طرز عجیبی فروش موفقی داشت و نشان داد همیشه اولین بودن شرط موفقیت نیست و برای موفق شدن دلایل دیگری لازم است.
شیائومی دلیل موفقیت بزرگ شیائومی را در استراتژی هوشمندانه آن میتوان دید، شیائومی فقط و فقط به اینترنت تکیه کرد و برای تبلیغات و برندسازی خود از بستر شبکههای اجتماعی استفاده کرد، مورد بعد پشتیبانی قوی و سریع شیائومی بود که با برنامهریزی و پلن تجاری به روز سبب شد شیائومی بسیار سریع و دقیق در میان قشر جوان کشور چین پذیرفته شود و خریداری گردد. کیفیت محصولات شیائومی نیز به قدری بالا است که آن را اپل چین یا اپل 2 میشناسند.
استراتژی بلند مدت شیائومی باعث شد در طی چند سال شیائومی در میان شرکتهای برتر جهان دیده شود و طی آماری سهم شیائومی از بازار گوشیهای هوشمند جهان در حدود 5?8 درصد است و این عدد نشان دهنده این است که شیائومی در رتبه 5 جهان قرار دارد، رتبه پنجم برای شرکتی که در طی پنج سال به آن رسیدهاست بسیار شگفتانگیز و جالب است. در حال حاضر شیائومی حرف اول را در بازار گوشیهای هوشمند چین میزند و خود را از برندهای با سابقه و سرسختی مثل هواوی و لنوو بالاتر کشیدهاست. شیائومی همچنان در تلاش خواهد بود چرا کی در پی کمال است …